El Grup d'Arxivers del Baix Empordà i la REVISTA DE GIRONA

Imatge. Diputació de Girona

El número 286, que correspon al mes de setembre de la Revista de Girona, inclou un dossier dedicat a la Guerra de Successió.


El passat dimarts, 16 de setembre, es presentà el número 286 de la Revista de Girona a la sala polivalent de l'ACBE a la Bisbal d'Empordà. L'acte s'obrí amb la intervenció de Núria Anglada, alcaldessa de la Bisbal d'Empordà. Tot seguit, el director de la publicació, Xavier Cortadellas va comentar els continguts i va fer menció especial al dossier que l'encapçala dedicat a la commemoració dels fets del 1714. Diversos autors, coordinats per Judit Pujadó, han participat en aquest treball especial que, amb el títol 300 anys després. La Guerra de Successió explica el conflicte i les seves conseqüències a les terres gironines. L'historiador i col·laborador de la publicació, Jordi Turró, centrà la seva intervenció en els esdeveniments d'aquest període al Baix Empordà. Tancà l'acte Antoni Solà, diputat delegat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona.

L'acte fou organitzat per la Diputació de Girona que, a petició del Grup d'Arxivers del Baix Empordà (ABE), accedí a fer la presentació a la capital de la comarca. El grup va creure que seria una bona manera de tancar la mostra de documents dels arxius de la comarca sobre la Guerra de Successió que, des del mes de juny i fins l'11 de setembre, en posaven cada setmana en el seu blog. Actualment, l'exposició es pot visitar a l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà, fins a finals de novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada