6. Els exèrcits reclamen treballs i tot tipus de subministraments: palla, gra, farina... i fins i tot soles de sabates!

Comunicació del 23 de gener de 171 als cònsols i Universitat de la Bisbal ordenant que enviïn 25 homes per treballar en la reparació d'unes esquerdes a la ciutat de Girona. Arxiu Comarcal del Baix Empordà. Fons de l'Ajuntament de la Bisbal. Correspondència.


Carta del 13 de setembre de 1711 de Francisco Torras i Cadell, comandant del castell de Foixà als jurats de Palafrugell i altres pobles de la comarca. Demana que es portin a Verges les quantitats de palla que s'indiquen "sots pena de passar per tots los rigors de la Guerra". Al revers s'anoten les dates en què es rep l'ordre a cada poble: la Pera, Púbol, Monells, Cruïlles, Corçà, Castell d'Empordà, Vulpellac, Torrent, Torrentí, Pals i Palafrugell. Arxiu Municipal de Palafrugell. Fons de l'Ajuntament. Correspondència.

 

Carta del 12 de gener de 1712 del marquès de Brancas als jurats de la Bisbal manant que s'encarreguin de 6 quintars de sola, entregats per Joan Roura Blanquero, destinats a la manufactura de sabates per a les tropes del rei. Arxiu Comarcal del Baix Empordà. fons de l'Ajuntament de la Bisbal. Correspondència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada