3. Vénen els filipistes! Soldats al front

Notícia de la presència de soldats palamosins lluitant a la frontera francesa reflectida en l'acord de 10 de novembre de 1705 del Consell Estret de la Vila en el qual Francisco Despujol i de Mascort, superintendent de sa majestat a l'Empordà, ofereix a la Universitat de Palamós relaxar algunes despeses relatives a la manutenció dels soldats palamosins que havien anat a Figueres. Servei d'Arxiu Municipal de Palamós. Fons de l'Ajuntament de Palamós. Llibre de Conclusions del Consell, 1580-1731.


Comunicació del 16 de gener de 1706 del governador de Girona i les seves fronteres demanant socórrer Figueres amb cavalls i armes. Arxiu Comarcal del Baix Empordà. Fons de l'Ajuntament de la Bisbal. Agrupacions temàtiques. Guerra de Successió.


El 19 de juliol de 1708, Nicolau Descalpes, comissari reial del Consell de sa Majestat, notifica l'ordre del noble Don León, comte d'Uhlfeld i capità general de l'exèrcit Carles III. Es mana que els batlles i jurats cridin a sometent general per anar amb armes, municions i provisions al castell de Calabuig. L'ordre s'ha de passar a Peratallada, Castell d'Empordà, Vulpellac, la Bisbal, Cruïlles, Sant Cebrià de Lledó, Santa Pellaia i Montnegre. Arxiu Comarcal del Baix Empordà. Fons de l'Ajuntament de la Bisbal. Agrupacions temàtiques. Guerra de Successió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada