2. I va arribar l'arxiduc... Pobles i viles de la comarca amb Carles III

Rebut de l'any 1705 pel pagament d'11 lliures i 8 sous, al patró Jacinto Catheura, pel viatge realitzat amb el seu llagut per a portar els regidors de la vila de Sant Feliu de Guíxols fins a Barcelona per a jurar obediència al rei Carles III d'Aragó. Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols. Fons de l'Ajuntament. Comptabilitat.


Representació de la façana marítima de Barcelona dibuixada als últims fulls del llibre d'actes del Consell Municipal de Sant Feliu de Guíxols, l'any 1705. El mes d'octubre d'aquell mateix any els representants de la vila s'havien desplaçat a Barcelona per jurar obediència al rei Carles III. Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols. Fons de l'Ajuntament. Manual de negocis comuns de la Universitat, 1701-1712. 


Carta reial del 13 de novembre de 1705 per la qual es convoca a corts a Joan de Ciurana i Ros. Arxiu Comarcal del Baix Empordà. Fons Patrimonial dels Ciurana. Mèrits i títols de la casa Ciurana.



Acta de la Universitat del 14 de gener de 1710. Acord de fer anar dos representants municipals a Girona a donar la benvinguda al "Rey Nostre Senyor Carlos tercer". Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí. Fons de l'Ajuntament. Llibre de conclusions, 1706-1741.


Comunicació del rei [Carles] als jurats i consell de la Bisbal [d'Empordà] del 22 d'abril de 1712. Es dirigeix a la població per donar-li les gràcies per haver demostrat ser tant patriòtics i per haver-lo ajudat i protegit, per aquest motiu, els concedeix títol de "Villa Real y Honrada". Arxiu Comarcal del Baix Empordà. Fons de l'Ajuntament de la Bisbal. Correspondència.




Acta de la Universitat del 3 d'agost de 1712. S'acorda enviar un representant a Barcelona a entrevistar-se amb l'emperadriu per intentar "aliviar" les demandes que se'ls fan. Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí. Fons de l'Ajuntament. Llibre de conclusions, 1706-1741.


Pagament de l'1 de novembre de 1712 a Damià Savalls i Joan Barceló per anar a la vora del Ter per observar els moviments de l'armada de França. Servei d'Arxiu Municipal de Palamós. Fons de l'Ajuntament de Palamós. Rebudes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada